SO škola a SO učiliště

5501505

Občanská výuka Občanská nauka pro SOŠ

Souborná učebnice občanské výchovy obsahuje témata: od člověka k lidem, stát a občan, právo a společnost, člověk ve světě ekonomie, jeden svět pro
5505830

Potraviny a výživa

Učební text podává ucelený přehled o základních surovinách potřebných pro přípravu jídel a nápojů.
5503668

Stolničení

Publikace je určena pro hotelové školy a pro SOU obor kuchař-číšník, dále i pro ty, kteří v pohostinství už pracují a chtějí si rozšířit své odborné
5505829

Technologie kuchařských prací

Cílem učebnice je poskytnout studentům teoretické vědomosti potřebné k úpravě surovin a k výrobě pokrmů z těchto surovin podle nejnovějších poznatků
5503669

Technologie přípravy pokrmů 1

První díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy objasňuje zásady správné výživy, uvádí
5505806

Technologie přípravy pokrmů 2

Druhý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy se zabývá přílohami a hlavními pokrmy, dále
5504246

Technologie přípravy pokrmů 3

Třetí díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy se věnuje přípravě pokrmů z hovězího,
5504247

Technologie přípravy pokrmů 5

Pátý díl řady učebnic určené pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy popisuje studenou kuchyni, přípravu teplých
5502403

Základy přírodovědného vzdělávání pro SOŠ a SOU

Učebnice má tištěnou a elektronickou část. V tištěné části je výklad a zadání úloh pro elementární úroveň výuky chemie odpovídající variantě B.
5506547

Základy rodinné výchovy příručka pro odborná učiliště

Příručka je určena učitelům a snahou autorů je ve stručné a jazykově přijatelné podobě zachytit obsah učiva předmětu základy rodinné výchovy.
5505832

Zařízení závodů

Žáci se prostřednictvím učebnice seznámí s problematikou zařízení výrobních středisek, zařízení pro hygienu nádobí a nářadí, s používanými stroji pro