Služba pro školy

Služba pro školy firmy POPROKAN s.r.o.

Dovolujeme si Vás informovat, že i během současné nestandardní situace jsme Vám plně k dispozici a můžete se na nás spolehnout.

Vážení učitelé, milí rodiče, jako Váš distributor učebnic, bychom Vás chtěli informovat. Vzhledem k uzavření škol Vám zasíláme informace ohledně domácího použití. Jedná se o nakladatelství Nová škola – Duha, nakladatelství Fraus , Nová škola-Bratislavská a Tobiáš.

NAKLADATELSTVÍ NOVÁ ŠKOLA – DUHA

Vzhledem k nastalé situaci poskytujeme žákům interaktivní učebnice pro domácí použití s platností do 30.9.2020. Certifikáty můžou použít i v případě, že naše učebnice ve výuce nepoužívají. Certifikáty jsou nyní nově volně k dispozici i na webových stránkách: www.novaskoladuha.cz/certifikaty-domaci-vyuka-2020

NAKLADATELSTVÍ FRAUS

Vzhledem k vyhlášení nouzového stavu v ČR nakladatelství Fraus spustilo na svých stránkách (www.fraus.cz) akci UČENÍ DOMA. Jedná se o online procvičování jednotlivých předmětů, které mohou studenti využít z pohodlí domova.

Cesta k online cvičení je následující: www.skolasnadhledem.cz -> online cvičení -> nabídka ze čtyř možností: 1. stupeň, 2. st., 3. st. nebo cizí jazyky. Dále si žáci vyberou a kliknou na konkrétní čtvereček s předmětem, kde se drží již popsaných instrukcí, a to do doby, nežli se jim spustí online procvičování. VŠE FUNGUJE ZDARMA A BEZ JAKÉKOLIV REGISTRACE.

Další možnosti je využití interaktivní učebnice FLEXIBOOKS, opět žáci naleznou na stránkách www.fraus.cz, kde na úvodní stránce je výrazné okno UČENÍ DOMA. Zde v tomto okně lze kliknout na „chci využít zdarma“, což studenta/rodiče přesměruje na stránku s odkazy. Poté sjede do sekce INFORMACE PRO STUDENTY/ŽÁKY, nebo INFORMACE PRO RODIČE (obojí je stejné) a klikne u FLEXIBOOKS na VYPLNIT FORMULÁŘ, kde vypíše student/rodič údaje, na které mu bude zaslána zpětná reakce s interaktivní učebnicí.

NAKLADATELSTVÍ NOVÁ ŠKOLA s.r.o.

Žáci mohou zdarma využívat přístup ke všem interaktivním učebnicím MIUč+, stačí, když se zaregistrují jako studenti na www.ucebnice-online.cz.

Kteroukoli MIUč+ pak mohou zdarma používat 30 dní, pokud by uzavření škol trvalo déle, licence bude zdarma prodloužena do 30. 6. 2020.

Pro výuku matematiky v 1. až 5. ročníku jsou navíc k dispozici výuková videa na www.matyskova-matematika.cz obsahující výklad, ke každému cvičení každé stránky učebnic – žáci tak mohou pracovat podle něj.

NAKLADATELSTVÍ TOBIÁŠ

pokud nechcete své děti nechat doma jen tak zahálet, můžete smysluplně využít jejich zájem o výpočetní techniku díky aplikaci Zatracená čeština, která kromě jazykových znalostí a pravopisných dovedností rozvíjí i systematické myšlení. Obsahově vychází z učebnic nakl. Tobiáš pro 1. i 2. stupeň a budete-li mít zájem, můžete ho ještě doplnit pracovními sešity Pravopisné křižovatky. Jeho první verze užívají pedagogicko-psychologické poradny již třetím rokem a v tomto školním roce se začíná zabydlovat v mnohých školách. Výuková aplikace Zatracená čeština je ke stažení na www.jsemdoma.online zdarma na 1 měsíc.



Přejeme Vám pevné zdraví a hodně sil. Společně to zvládneme.